Оздоровлення та відпочинок дітей у 2023 році

Постановою Кабінету Міністрів України від 09 травня 2023 р. № 462 затверджено Порядок визначення процедури реалізації у 2023 році експериментального проекту щодо надання та оплати послуг з оздоровлення і відпочинку дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, в дитячих закладах оздоровлення та відпочинку вищої категорії, що містяться в Державному реєстрі майнових об’єктів оздоровлення та відпочинку дітей та розташовані в карпатському регіоні (далі – експериментальний проект).

Метою експериментального проекту є надання дітям віком від сими до вісімнадцяти років, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, послуг з оздоровлення та відпочинку за принципом «гроші ходять за дитиною”.

Отримувачами коштів є один з батьків (особа, яка його/її замінює) дитини, місце проживання якої задекларовано/зареєстровано на території Донецької, Дніпропетровської, Запорізької, Київської, Луганської, Миколаївської, Сумської, Харківської, Херсонської та Чернігівської областей, що виховується в малозабезпеченій сім’ї та належить до таких категорій, як дитина з інвалідністю (здатна до самообслуговування) або дитина із багатодітної сім’ї, за умови, що дитині  отримувача  в поточному році не надавалася путівка до дитячих закладів оздоровлення та відпочинку.

Для того, щоб скористатись послугою, батьки (особи, які його/її замінюють) повинні звернутися до АТ «ПриватБанк» та відкрити поточний рахунок із спеціальним режимом використання, на який будуть зараховані кошти у розмірі п’яти прожиткових мінімумів встановлених на 2023 рік для дітей віком від шести до вісімнадцяти років. Кошти можна буде використати в одному із закладів, що містяться в Державному реєстрі майнових об’єктів оздоровлення та відпочинку дітей та розташовані в карпатському регіоні (Львівська, Івано-Франківська, Закарпатська, Чернівецька та Тернопільська області). Проїзд дітей до/з обраних дитячих закладів оздоровлення і відпочинку здійснюється за кошти батьків.

За детальнішою інформацією звертатися до управління соціального захисту  населення Добропільської  міської  ради  за  адресою:  м.   Добропілля, пр-т Шевченка, 15,              тел. (06277) 2-80-59.

Також зверніть увагу...