Пропонуємо добропільчанам визначити потреби у соціальних послугах

Анкета для визначення потреб населення в соціальних послугах Добропільчанам

Законом України від 17.01.2019 № 2671 «Про соціальні послуги» визначено основні організаційні та правові засади  надання соціальних послуг, спрямованих на профілактику складних життєвих обставин, подолання або мінімізацію їх негативних наслідків, особам/сім`ям, які перебувають у складних життєвих обставинах.

У Законі зазначені підходи в організації роботи для будь-яких цільових груп(людей з інвалідністю, безробітних, осіб, які зазнали насильства в сім`ї тощо); основні напрямки державної політики у сфері надання соціальних послуг; права і обов`язки одержувачів, завдання постачальників соціальних послуг.

Також передбачені підстави для визнання осіб, сімей такими, що вимагають соцпослуг (шляхом оцінки потреб); єдиний порядок надання таких послуг, класифікацію та типи соціальних послуг.

За рахунок бюджетних коштів незалежно від доходу отримувача соціальних послуг надають соціальні послуги особам, які постраждали від торгівлі людьми і отримують соціальну допомогу відповідно до законодавства у сфері протидії торгівлі людьми, особам, які постраждали від домашнього насильства або насильства за ознакою статі, дітям з інвалідністю, особам з інвалідністю 1 групи, дітям-сиротам, дітям позбавленим батьківського піклування; сім`ям опікунів, піклувальників, прийомним сім`ям, дитячим будинкам сімейного типу, сім`ям патронатних вихователів, дітям, яким не встановлено інвалідність, але які є хворими на тяжкі перинатальні ураження нервової системи, тяжкі вроджені вади розвитку, рідкісні орфанні захворювання, онкологічні, онкогематологічні захворювання, дитячий церебральний параліч, тяжкі психічні розлади, цукровий діабет 1 типу (інсулінозалежні), гострі або хронічні захворювання нирок IV ступеня, дітям, які отримали тяжку травму, потребують трансплантації органа, потребують паліативної допомоги.

З установленням диференційованої плати в порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України, надаються соціальні послуги отримувачам соціальних послуг, середньомісячний сукупний дохід яких перевищує два пожиточних мінімуми, але не перевищує чотири прожиткові мінімуми для відповідної категорії осіб.

За рахунок отримувача соціальних послуг надаються соціальні послуги отримувачам соціальних послуг, середньомісячний сукупний дохід яких перевищує чотири прожиткові мінімуми для відповідної категорії осіб.

Законом затверджені наступні базові соціальні послуги: догляд вдома, денний догляд; підтримане проживання; соціальна адаптація; соціальна інтеграція та реінтеграція; надання притулку; екстрене(кризове) втручання; консультація; соціальний супровід; представництво інтересів; посередництво(медіатаця); соціальна профілактика; натуральна допомога; фізичний супровід осіб з інвалідністю, які мають порушення опорно-рухового апарату та пересуваються на кріслах колісних, порушення зору; переклад жестовою мовою; догляд та виховання дітей в умовах, наближених до сімейних; супровід під час інклюзивного навчання; інформування.

З метою визначення потреб населення у соціальних послугах запрошуємо прийняти участь в анкетуванні, анкета розміщена за посиланням – «Соціальний захист».

Також є можливість пройти анкетування через інформаційний термінал, який знаходиться на 1 поверсі в приміщенні Управління соціального захисту населення за адресою: м. Добропілля, пр-т Шевченка, 15.

Консультації за телефоном: (06277) 2-80-59 Управління соціального захисту населення Добропільської міської ради, м. Добропілля, пр-т Шевченка, 15.

Також зверніть увагу...