Порядок реєстрації колективних договорів

До уваги підприємств! Змінено Порядок реєстрації колективних договорів!

21 серпня 2019 року прийнято постанову Кабінету Міністрів України              від № 768 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України             від 13 лютого 2013 року № 115», якою затверджено Порядок повідомної реєстрації колективних договорів у новій редакції. У зв’язку з цим управління соціального захисту населення Добропільської міської ради просить звернути увагу на наступні зміни.

  1. Повідомна реєстрація проводиться з метою оприлюднення інформації про укладення колективних договорів, внесення змін та доповнень до них.
  2. На повідомну реєстрацію подається примірник колективного договору з супровідним листом у вигляді:
  • оригіналу паперового документу з прошитими і пронумерованими сторінками;
  • або у вигляді електронного документу з пов’язаними з ним кваліфікованими електронними підписами;
  • або у вигляді електронної копії оригіналу паперового документу (фотокопії), засвідченою кваліфікованою електронною печаткою.

Згідно пункту 2 Порядку надаються копії свідоцтв про підтвердження репрезентативності суб’єктів профспілкової сторони та сторони роботодавців, які брали участь у переговорах з питань укладання колективного договору (змін або доповнень).

  1. Реєструючий орган не може відмовляти у повідомній реєстрації колективного договору, повертати на доопрацювання, витребовувати додаткові документи та встановлювати вимоги до оформлення колдоговорів.
  2. Реєструючий орган оприлюднює на власному офіційному веб-сайті та щомісяця оновлює:
  • реєстр колективних договорів, змін та доповнень до них;
  • текст колективних договорів, змін та доповнень до них;
  • рекомендації щодо приведення колективного договору у відповідність з вимогами законодавства (у разі їх наявності).
  1. Копіювання та опублікування тексту колективного договору, змін та доповнень до нього оприлюднюється, за винятком інформації, доступ до якої обмежено сторонами відповідно до закону або за їх рішенням.
  2. Реєструючий орган не робить жодних написів на примірнику колдоговору, змін та доповнень до нього і не повертає його сторонам.

Примірник колдоговору, змін та доповнень, поданий на повідомну реєстрацію в паперовій або електронній формі, зберігається в реєструючому органі до заміни новим колдоговором.