Особи, які мають особливі заслуги перед Україною мають право на забезпечення санаторно-курортним лікування

22 серпня 2018 року прийнято розроблену Міністерством соціальної політики постанову Кабінету Міністрів України „Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 22 лютого 2006 р. № 187”.

Внесеними змінами, зокрема, передбачено забезпечення санаторно-курортним лікуванням осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, у санаторно-курортних закладах, що належать до сфери управляння Мінсоцполітики.

Для цього Порядок забезпечення санаторно-курортними путівками деяких категорій громадян структурними підрозділами з питань соціального захисту населення районних, районних у мм. Києві та Севастополі держадміністрацій, виконавчими органами міських рад, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 22.02.2006 № 187, приведено у відповідність до норм законів України від 14.11.2017 № 2203-VIII „Про внесення змін до Закону України „Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту” щодо посилення соціального захисту учасників антитерористичної операції, учасників Революції Гідності та членів сімей загиблих таких осіб” і від 19.12.2017 № 2249-VIII „Про внесення змін до деяких законодавчих актів України”.