Захист військовослужбовців та членів їх сімей

Стаття 12 Закону України «Про соціальний захист військовослужбовців та членів їх сімей» від 20 грудня 1991 року № 2011-ХІІ зі змінами.

Військовослужбовцям, а також звільненим з військової служби особам, які стали інвалідами під час проходження військової служби, та членам їх сімей, які перебувають на їх утриманні, батькам та членам сімей військовослужбовців, які загинули (померли) або пропали безвісти під час проходження військової служби, надається:

1) 50 -процентна знижка плати за користування житлом (квартирна плата) в межах норм, передбачених чинним законодавством (21 кв.метр загальної площі житла на кожну особу, яка постійно проживає у житловому приміщені (будинку) і має право на знижку плати, та додатково 10,5 кв. метра на сім’ю;

2) 50 -процентна знижка плати за користування комунальними послугами (газом, електроенергією та іншими послугами) та скрапленим балонним газом для побутових потреб в межах середніх норм споживання. Площа житла, на яку надається знижка, при розрахунках плати за опалення становить 21 кв. метр опалювальної площі на кожну особу, яка постійно проживає у житловому приміщенні (будинку) і має право на знижку плати, та додатково 10,5 кв. метра на сім’ю.

Згідно Постанови Кабінету Міністрів України від 04 червня 2015 року № 389 «Про затвердження Порядку надання пільг окремим категоріям громадян з урахуванням середньомісячного сукупного доходу сім’ї» пільги, надаються за умови, якщо розмір середньомісячного сукупного доходу сім’ї  в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців не перевищує величини доходу, який дає право на податкову соціальні пільгу у порядку, визначеному Кабінетом міністрів України

 Для отримання пільг надаються наступні копії  документів:

  • Довідка  яка надається комісією МСЕК;
  • паспорт громадянина України (членів сім’ї);
  • довідка про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків (членів сім’ї);
  • оригінал довідки про склад сім’ї;
  • характеристика житла;
  • особові рахунки власника в організаціях постачальників послуг. При собі мати оригінали документів.